پیروی از این رژیم غذایی و افزایش سطح پروتئین osteocalcin و بسیاری از فاکتورهای رشد استخوان در خون همچنین باعث کاهش خوردگی استخوان مرتبط با بالارفتن سن در زنان و مردان شد و احتمال ابتلا به پوکی استخوان و خطر شکستگیها را کم کرد.
روغن زیتون خواص فراوانی دارد و دفع کننده سنگ کیسه صفراست که برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد. همچنین روغن زیتون برای رفع سرفههای خشک مفید است.
روغن زیتون برای رفع خارشهای پوستی نیز مفید است و برای بدن بچههایی که به نرمی استخوان و کمخونی مبتلا هستند؛ روغن زیتون اثر مفیدی دارد و برای رفع پیوره لثه (التهاب لثه) میتوان روغن زیتون را به روی لثه مالید. همچنین دمکرده برگ درخت زیتون تببر و جوشانده آن برطرف کننده رماتیسم است و پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
در ادامه برای جلوگیری از پوکی استخوان میتونید از روشهای زیر پیروی کنید:
چربی و روغنها : استفاده روزانه از 2 قاشق مرباخوری ( 10 گرم ) روغن گیاهی ،( آفتابگران ، ذرت ، زیتون ، کنگر و دانه ی شلغم ) که گرم نشده باشد ( روغنی که در سالاد استفاده می شود ) . البته روغنها باید کیفیتی مناسب داشته باشند . برای آماده سازی غذا بیش از 2 قاشق مرباخوری روغن آشپزی ( روغن زیتون یا روغن بادام زمینی ) استفاده نکنید . روزانه بیش از 2 قاشق مرباخوری کره یا مارگارین روی نان صبحانه خود نمالید . روزانه بیش از یک وعده غذای چرب و خیلی سرخ شده مثل سیب زمینی سرخ شده ، سوسیس ، سسها ، کیکها و شکلاتها مصرف نکنید .
گوشت ، ماهی ، تخم مرغ : سعی کنید درهفته 4-2 بار ، قطعه ای گوشت در غذایتان باشد ( هر قطعه گوشت معادل 120-80 گرم است ) . بیشتر از آن لازم نیست و کمترش هم ایرادی ندارد . از امعا و احشای حیوانات ( دل ، جگر ، قلوه ، سیرابی و کله پاچه ) بیش از یکبار در ماه ( 120 -80 گرم ) استفاده نکنید . کمتر از آن ایرادی ندارد .
استفاده از 1-1 قسمت ماهی در هفته را در برنامه ی غذایی تان بگنجانید ( در هر قسمت 120-100 گرم ) در هفته 3-1 عدد تخم مرغ بخورید چنان که می دانید تخم مرغ در خیلی از مواد غذایی مثل کیکها ، نان شیرینی ها ، کرمها و سسها وجود دارد .
شیرینی ها : شیرینی ها را به مقدار متعادل مصرف کنید . خیلی از آنها در خود چربی دارند . چنانچه بعد از غذا از ، دسر استفاده می کنید ، تکه ای کوچک بخورید . از دسرهایی استفاده کنید که منبع خوب کلسیم اند مثل شیر یا ماست . حبوبات : سعی کنید درهفته 2-1 وعده عدس ، نخود و لوبیا قرمز بخورید . یک وعده حبوبات به اندازه ی 120-100 گرم است .
ترکیبات غلات و سیب زمینی : روازنه حداقل سه وعده از ترکیباتی بخورید که قند طبیعی زیادی دارند . نان ، سیب زمینی ، برنج ، غلات و ماکارونی غذاهایی هستند که قند طبیعی زیادی دارند . این که روزانه چه مقدار از آنها استفاده کنید ، بسته به فعالیت بدنی روزانه ی شما دارد .
شیر و فرآورده های آن : نوجوانان و بزرگسالان تا 24 سال و زنان شیرده باید 4-3 وعده ( هر وعده معادل یک لیوان ) در روز شیر بخورند . اگر شیر را تحمل نمی کنید ، ماست و پنیر جایگزین های خوبی اند . پیاله ای ماست و دو قطعه پنیر ( اندازه دو قوطی کبریت) تقریباً معادل یک لیوان شیر ، کلسیم دارند .
میوه ها : اگر یک عدد سیب ، یک عدد موز ، یک بشقاب از میوه هایی مانند توت یا انگور را یک وعده میوه حساب کنیم باید روزانه 2-3 وعده میوه مصرف کرد . میوه های خام بهترند.
سبزی ها :یک وعده از سبزی ها ، به اندازه ی 100 گرم سبزی خام یا 200-150 گرم سبزی پخته ،50 گرم کاهو یا 100 گرم سالاد مخلوط است . سعی کنید روزانه 4-3 وعده سبزی بخورید و حداقل یکی از این وعده ها به صورت خام باشد .
نوشیدنی ها : روزانه حداقل حدود 1.5 لیتر مایعات بنوشید ( 7-6 لیوان ) . ترجیحاً از نوشابه های غیرشیرین استفاده کنید . قهوه ، چای ، چای سیاه و نوشابه های کولا را خیلی نخورید . آب معدنی چنانچه از کلسیم غنی باشد نوشابه ی خوبی است.
به طور خلاصه :
1 - روزانه 4-3 قسمت شیر یا فراورده های آن را بخورید .
2 - گوشت زیاد نخورید .
3- هرگز الکل مصرف نکنید . ( الکل دفع کلسیم را از بدن زیاد می کند )
4 - نمک ، زیاد مصرف نکنید .